Styckar-SM arrangeras för första gången

Inlagt & kategoriserat under .

 

Den 22 oktober blir det premiär för Styckar-SM. Då ska svenska kött- och charkbranschen för första gången kora landets bästa styckare av en halv gris. Bedömningen omfattar aspekterna ekonomi, estetik, arbetsorganisation och hygien. Tävlingen sker under Chark-SM:s branschdag i Göteborg. Styckare är ofta ett osynligt hantverksyrke, men en förutsättning för alla de kött- och charkprodukter…

2020: Chark-SM 2020 lanserar tävlingsklass för vego-produkter

Inlagt & kategoriserat under .

 

Den 22 oktober i år arrangeras Chark-SM för elfte gången. Det sker som vanligt i Göteborg, men med flera nya inslag. Bland annat öppnas en helt ny tävlingsklass för vego-produkter och inträdet till mässan är kostnadsfritt. Från och med i år är det Kött och Charkföretagen (KCF) och Tidskriften Kött & Chark som arrangerar Chark-SM….

2018: Chark-SM skänker ett ton charkuterier till välgörenhet

Inlagt & kategoriserat under .

 

Chark-SM, Svenska Mästerskapen i charkuteri, har skänkt ett ton av Sveriges bästa charkuterier till socialt utsatta människor i Göteborgsområdet. Charkuterierna är produkter av hög kvalitet som skickats in som tävlingsbidrag. I fredags togs allt om hand av välgörenhetsorganisationerna Räddningsmissionen, Frälsningsarmén och Hela Människan. – Den här gåvan betyder mycket för oss. Vi erbjuder mat på…

2016: Svenska Mästarna i Chark-SM 2016

Inlagt & kategoriserat under .

 

Produktbilder på Chark-SM 2016 års Svenska Mästare. Resultatlista, Pressmeddelande och pressbilder från prisutdelningen hittar ni här på MyNewsdesk.

2015: Chark-SM:s och korvexperternas bästa tips inför grillsäsongen

Inlagt & kategoriserat under .

 

Med grillsäsongen i startgroparna har Chark-SM sammanställt listan över Sveriges bästa grillkorvar, de som fick guldstämpel i Chark-SM. – Korv är som en buffé av smaker i en och samma tugga, förpackade på ett smart och smidigt sätt, säger Anders Levén, kock och ledamot i Korvakademien. Tillsammans med Chark-SM tipsar han om hur sommarens korvgrillning…