2016: Sveriges bästa julskinka och ytterligare 15 Svenska Mästare i charkuteri ska koras

Inlagt & kategoriserat under .

 

Pressinbjudan till Chark-SM 2016: Sveriges bästa julskinka och ytterligare 15 Svenska Mästare i charkuteri ska koras Torsdagen den 27 oktober koras årets Svenska Mästare i Chark-SM – Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Bland annat prisas Sveriges bästa julskinka, falukorv, köttbullar och hamburgare. Dessutom delas hedersutmärkelser ut till klimatanpassade och ekologiska charkuterier. Under dagen anordnas…

2016: Var med när Sveriges bästa charkuterier bedöms!

Inlagt & kategoriserat under .

 

Tisdagen och onsdagen den 27–28 september avgörs Chark-SM 2016. 45 kunniga domare bedömer då kvaliteten på 750 charkuterier från 61 företag, allt från julskinka och salami till köttbullar, falukorv och varmkorv. Resultatet offentliggörs en månad senare, den 27 oktober i Göteborg. I år deltar rekordmånga ekologiska charkuterier, och för första gången även klimatanpassade charkuterier.  Arrangören,…

2014: Pressinbjudan till Chark-SM 2014 på Svenska Mässan i Göteborg – Chark-SM korar Sveriges bästa julskinka, innovativa produkt och ytterligare 14 svenska mästare

Inlagt & kategoriserat under .

 

Torsdagen den 30 oktober koras åter en rad svenska mästare i Chark-SM – Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Tävlingen arrangeras för åttonde gången sedan 2001. Bland annat prisas Sveriges bästa julskinka, falukorv och den mest innovativa produkten. 780 produkter i 16 klasser har tidigare under hösten bedömts av drygt 40 domare under två dagar….

2014: Pressinbjudan till tävlingsdagarna i rekordstort Chark-SM – 780 produkter i 16 klasser

Inlagt & kategoriserat under .

 

Tisdagen den 30 september och onsdagen den 1 oktober avgörs Chark-SM. Ett 40-tal kunniga domare bedömer under de två dagarna Sveriges bästa charkuterier, allt från julskinka och salami till köttbullar, falukorv och varmkorv. Tävlingen anordnas för åttonde gången sedan 2001 och resultatet offentliggörs en månad senare, den 30 oktober. Arrangörerna, SIK – Institutet för Livsmedel…

Pressinbjudan: Varför innehåller Sveriges bästa julskinkor och falukorvar tillsatser som nitrit och askorbinsyra?

Inlagt & kategoriserat under .

 

Välkommen till en kort utbildning där vi försöker räta ut några av frågetecknen. Vi vänder oss till dig som bevakar charkindustrin eller är matintresserad journalist eller bloggare. Det finns många föreställningar om charkindustrin, många som tyvärr är missuppfattningar. Därför bjuder vi in till en ”charkskola” där vi bland annat förklarar: – Varför det finns salt…