2016: Sveriges bästa julskinka och ytterligare 15 Svenska Mästare i charkuteri ska koras

Pressinbjudan till Chark-SM 2016:
Sveriges bästa julskinka och ytterligare 15 Svenska Mästare i charkuteri ska koras
Torsdagen den 27 oktober koras årets Svenska Mästare i Chark-SM – Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Bland annat prisas Sveriges bästa julskinka, falukorv, köttbullar och hamburgare. Dessutom delas hedersutmärkelser ut till klimatanpassade och ekologiska charkuterier.

Under dagen anordnas Chark-SM:s stora konferens, i år på temat ”Framtidens konsument”, med fokus på kommunikation, näthandel och klimat. Arrangemanget hålls i Eriksbergshallen i Göteborg.

– Chark-SM är branschens viktigaste händelse. Syftet är att bidra till den så viktiga kvalitetsutvecklingen men också att göra det enklare för konsumenterna att välja riktigt bra charkuterier i butiken. Med årets nya hedersutmärkelser och konferensen hoppas vi uppmuntra och stötta utvecklingen kring innovativa klimatanpassade lösningar, säger Susanne Ekstedt, projektledare på SP Food and Bioscience som arrangerar Chark-SM 2016.

Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Tävlingen arrangeras för nionde gången sedan 2001. Charkuterierna blindtestas enligt strikta kvalitetskrav av en oberoende och kvalificerad jury med stor charkkompetens. Förutom utnämnandet av en Svensk Mästare i varje klass delas det även ut kvalitetsstämplar i guld, silver och brons, och hedersutmärkelser till klimatanpassade och ekologiska produkter.

För fullständigt konferensprogram och tävlingsklasser, se bifogad pdf, alternativt gå in på

Chark-SM:s konferens 2016

respektive

Tävlingsklasser

Vad:  Chark-SM, prisutdelning och konferens. På plats finns bland andra vinnarna, arrangörer från Chark-SM, representanter för de stora livsmedelskedjorna och stora delar av charkbranschen med tillverkande företag och leverantörer.

Var: Eriksbergshallen, Göteborg

Dag: Torsdagen den 27 oktober

Tid: Klockan 12.00 – Utdelning av hedersutmärkelse för klimatanpassade charkuterier och ekologiska charkuterier. Prisutdelning för de 16 tävlingsklasserna hålls under kvällen.
Den fullständiga listan med prisade företag publiceras sent torsdag kväll på www.charksm.se.

Anmälan: Rebecca Sinnerstedt, tfn: 070-575 09 55, e-post: rebecca.sinnerstedt@perspective.se
Observera att pressinbjudan gäller såväl prisutdelning som mässa och konferens.

För information kontakta:
Susanne Ekstedt, projektledare Chark-SM, SP Food and Bioscience, tfn: 010-516 66 53,
e-post: susanne.ekstedt@sp.se
Bilder för fri publicering kontakta Rebecca Sinnerstedt tfn: 070-575 09 55, e-post:
rebecca.sinnerstedt@perspective.se
www.charksm.se

Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Det är också ett av livsmedelssveriges största samlingsplatser, det räknas som kött- och charkbranschens viktigaste evenemang och har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är bra charkuterier. Arrangemanget, som startade 2001, anordnas vartannat år och avgörs i 16 olika klasser. Charkuterierna blindtestas enligt strikta kvalitetskrav av en oberoende och kvalificerad jury med stor charkkompetens. Chark-SM 2016 arrangeras av SP Food and Bioscience och vinnarna koras den 27 oktober i Eriksbergshallen i Göteborg. Huvudsponsorer är Lyckeby Culinar, Svensk Charksupport, Svenskt kött och PCS.