2014: Pressinbjudan till Chark-SM 2014 på Svenska Mässan i Göteborg – Chark-SM korar Sveriges bästa julskinka, innovativa produkt och ytterligare 14 svenska mästare

Torsdagen den 30 oktober koras åter en rad svenska mästare i Chark-SM – Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Tävlingen arrangeras för åttonde gången sedan 2001. Bland annat prisas Sveriges bästa julskinka, falukorv och den mest innovativa produkten.
780 produkter i 16 klasser har tidigare under hösten bedömts av drygt 40 domare under två dagar.

Under dagen anordnas också Chark-SM:s stora konferens, som i år fokuserar på charkdisken 2025 och charkbranschens framtid. Livsstil, hälsa och hållbarhet står i fokus. Arrangemanget hålls på Svenska Mässan i Göteborg och sammanfaller i år med konsumentmässan Mitt Kök.

– Chark-SM är branschens viktigaste händelse. Syftet är både att bidra till den så viktiga kvalitetsutvecklingen och att göra det enklare för konsumenterna att välja riktigt bra charkuterier i butik, säger Susanne Ekstedt på SIK, som arrangerar Chark-SM tillsammans med branschorganisationen Kött- och charkföretagen.

Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Charkuterierna blindtestas enligt strikta kvalitetskrav av en oberoende och kvalificerad jury med stor charkkompetens. Chark-SM är också Sveriges största branscharrangemang för livsmedelsindustrin.

Förutom utnämnandet av en Svensk Mästare i varje klass delas även en kvalitetsstämpel i form av guld-, silver- och bronsmedaljer ut i samband med Chark-SM:s prisutdelning.

För fullständigt konferensprogram och tävlingsklasser, se bifogad pdf alternativt gå in på www.charksm.se/stora-charkdagen/konferens/ respektive www.charksm.se/konsument/tavlingsklasser/

Vad: Chark-SM prisutdelning och konferens. På plats finns bland andra vinnarna, Chark-SM:s projektledare Susanne Ekstedt, representanter för de stora livsmedelskedjorna och stora delar av charkbranschen med tillverkande företag och leverantörer.
Var: Svenska Mässan, F-hallen, Göteborg
Dag: Torsdagen den 30 oktober
Tid: klockan 12.20 – Prisutdelning för de svenska mästarna i klasserna Julskinka och Innovativa produkter. Prisutdelning för övriga klasser hålls under kvällen. Den fullständiga prislistan publiceras sent torsdag kväll på www.charksm.se

Obs!
Pressinbjudan gäller såväl prisutdelning som mässa och konferens

För information och anmälan kontakta:

Susanne Ekstedt, SIK, projektledare för Chark-SM, tfn 010-516 66 53, susanne.ekstedt@sik.se
Presskontakt: Anna Creutz, tfn 070-308 10 77, anna.creutz@perspective.se
Läs mer om Chark-SM på www.charksm.se