Tävlingsdagarna genomförda

 

Publicerat den av & kategoriserat under Chark-SM, Chark-SM - tävlingen, Okategoriserade.

Tävlingsdagarna är avklarade och alla charkuterier bedömda efter konstens alla regler. Nu sammanställs resultaten inför prisutdelningen på Den stora charkdagen, den 30 oktober.

Under två intensiva tävlingsdagar, 30 september och 1 oktober, bedömdes Sveriges bästa charkuterier av den mycket kunniga domarpanelen. Sammanlagt handlade det om över 780 produkter som betygsattes av drygt 40 domare.

Chark-SM:s domarpanel består huvudsakligen av Sveriges mest kunniga personer inom charkproduktion, men även av generellt matkunniga personer som mer representerar konsumentsidan. Utifrån noga framtagna bedömningskriterier gick de igenom alla produkter punkt för punkt, med fokus på smak och arom, utseende, struktur och konsistens.

Det omfattande arbetet med att sammanställa alla resultat är nu i full gång. Dessutom genomförs en hel del kontroller och stickprov för att kvalitetssäkra tävlingen.

Resultatet av tävlingen offentliggörs den 30 oktober på Svenska Mässan i Göteborg, under Den stora charkdagen. Vi ses där!