Anmäl dig till Chark-SM

 

Publicerat den av & kategoriserat under Chark-SM, Chark-SM - tävlingen, Chark-SM:s branschmässa, Chark-SM:s konferens, Den Stora Charkdagen.

Nu är anmälan till tävlingen, konferensen och banketten öppen. Alla tre händelserna går att anmäla sig till via formulär direkt på webben.

KONFERENS OCH BANKETT
Anmäl dig här

TÄVLINGEN
Anmäl dig här

 

Tävla i Chark-SM

Det börjar bli hög tid att planera för deltagande i Chark-SM 2012. Även i år kommer prisutdelningen i klassen Julskinka att hållas under dagen den 1 november.

Tävlingsklasserna är desamma som 2010, men i år framgår det tydligare att bacon ingår i klassen rökta helköttsprodukter och några klasser får nya namn. Namnen har justerats för att de ska bli enklare att kommunicera och lättare för konsumenter att förstå. Exempelvis har klassen grova emulsionsprodukter döpts om till ”Traditionella charkprodukter”.

Tävlingsklasser
1. Falukorv (namnskyddad)
2. Köttbullar
3. Julskinka (kokt)
4. Kokta helköttsprodukter (ex. kokt skinka, rostbiff, kokt pastrami, kokt saltrulle, souz vide)
5. Rökta helköttsprodukter – Nu även bacon (ex. varmrökt skinka, kalkonbröst, sidfläsk, bacon, lammstekar, souvas, viltprodukter)
6. Lufttorkade/kallrökta hela köttprodukter (ex. kallrökt sidfläsk, lufttorkad renstek, lufttorkad skinka)
7. Smal småkorv (fårtarm/kollagen, ex. wienerkorv, prinskorv, smala kryddkorvar, varmkorv)
8. Tjock småkorv (svintarm/kollagen, ex. frukostkorv, chorizo, ostkorv)
9. Skinnfri korv (ex. hot dog, chorizo, ostkorv)
10. Traditionella charkprodukter – övriga (ex. pölsa, grynkorv, medister, mortadella, köttkorv, hackkorv, blodpudding, gravat kött)
11. Isterband
12. Kallrökt, torkad korv (kräver inte kylförvaring, ex. salami, ölkorv)
13. Rökt påläggskorv (kräver kylförvaring, (ex. hushållsmedvurst, Onsalakorv, lökkorv)
14. Pastej/sylta (ex. skivbar pastej, bredbar pastej, sylta, paté, aladåb)
15. Innovativa produkter (behöver ej finnas på marknaden)
16. Ekologiska produkter (uppfyller EU:s förordning för ekologisk produktion)