Månadsarkiv för: oktober 2018

2018: Chark-SM skänker ett ton charkuterier till välgörenhet

Inlagt & kategoriserat under .

 

Chark-SM, Svenska Mästerskapen i charkuteri, har skänkt ett ton av Sveriges bästa charkuterier till socialt utsatta människor i Göteborgsområdet. Charkuterierna är produkter av hög kvalitet som skickats in som tävlingsbidrag. I fredags togs allt om hand av välgörenhetsorganisationerna Räddningsmissionen, Frälsningsarmén och Hela Människan. – Den här gåvan betyder mycket för oss. Vi erbjuder mat på…

2018: 5000 charkprodukter har bedömts sedan 2001

Inlagt & kategoriserat under .

 

Chark-SM utser Sveriges bästa charkuterier för tionde gången Runt 5000 charkuterier har sedan starten 2001 genomgått de hårda kvalitetsbedömningarna. Den 8 november är det äntligen dags för det tionde Chark-SM i Eriksbergshallen i Göteborg. Svenska Mästare utses i 17 klasser, bland annat i den nya färskkorvsklassen och de prestigefulla klasserna julskinka och klassiskt kryddade korvar….

2018: Chark-SMs historia

Inlagt & kategoriserat under .

 

2001 Året då allt började. Med inspiration från kvalitetstävlingar i Tyskland och Norge skapades det som skulle bli en av de största branschhändelserna i svensk livsmedelsindustri – svenska charkmästerskapen. Chark-SM startades på initiativ av SIK (nu RISE) och Köttbranschens riksförbund (nu Kött & charkföretagen). Man ville skapa ett positivt evenemang som skulle stimulera branschens kvalitetsutveckling….