Vinsterna i Chark-SM gav ökad försäljning

 

Publicerat den av & kategoriserat under Chark-SM, Chark-SM - tävlingen.

Nässjö Chark har tävlat i Chark SM i många år och regelbundet fått silver- och bronsmedaljer. Men efter en tydlig satsning på kvalitet kammade man i Chark-SM 2012 hem två svenska mästar-titlar, i klassen Isterband och i Helköttsprodukter.

– Det har gett oss ökad försäljning och varit jättebra att använda i vår marknadsföring, säger Daniel Remse, ägare av Nässjö Chark. Nässjö Chark är ett litet charkuteri i Småland. Man arbetar mycket med traditionella tekniker som rökning med alspån och enris. Daniel Remse tog över som ägare 2006 och han har sedan dess varit extra noggrann när det kommer till kvaliteten.

– Den var absolut bra innan också, men jag har varit stenhård på att den ska vara konsekvent. Det ska vara samma kryddning och samma höga kvalitet i varje produkt, och det har gett resultat.

Att bli svenska mästare i två klasser på samma Chark-SM 2012 kändes stort.
– Det är fantastiskt att vårt hårda arbete gett resultat. Det har gett oss såväl uppmärksamhet i media som ökad försäljning. Vi använder Chark-SM i vår marknadsföring, både på paket, hemsida och i annonsering, säger Daniel Remse.
Självklart blir det Chark-SM för Nässjö Chark även i år. Daniel och hans kollegor har laddat med ännu fler produkter, och hela gänget åker upp från Småland till Göteborg i oktober.