VINNARMEDALJERNA blir en KVALITETSSTÄMPEL

 

Publicerat den av & kategoriserat under Chark-SM.

En nyhet vid årets Chark-SM är att vinnarmedaljerna blir en kvalitetsstämpel.
– Nu heter det till exempel guldkvalitet istället för guldmedalj, förklarar tävlingsansvariga Annika Altskär, SP Food and Bioscience. Den största anledningen till ändringen är att förenkla i kommunikationen mot konsument.

– Målet är att det ska vara lättkommunicerat. Konsumenter och försäljare vet inte riktigt vad begreppet guldmedalj innebär. Det blir mycket lättare mot hela branschen om man istället pratar om kvalitet. Det betonar att Chark-SM är en kvalitetstävling, säger Annika Altskär. Kvaliteten på Sveriges bästa charkuterier som skickas in till Chark-SM betygsätts. Produkterna bedöms och vinster ges till Svensk Mästare, guldkvalitet, silverkvalitet samt bronskvalitet av ett drygt 40-tal domare i 16 olika klasser. Produkter utan anmärkningar får guldkvalitet.
– Att en produkt uppnår till exempel guldkvalitet är lättare att kommunicera till konsumenter och försäljare. Bland de charkvaror som uppnår guldkvalitet utses en Svensk Mästare i varje klass. Alla som är med och tävlar får en utvärdering. Utöver vinsterna i de olika klasserna finns också hedersutmärkelser för klimatanpassade och ekologiska produkter.
Se också Pressmedelande 7 juni http://www.charksm.se/pressmaterial/vinnarmedaljerna-blir-kvalitetsstamplar/