Svensk Charksupport laddar inför sin största kundträff

 

Publicerat den av & kategoriserat under Chark-SM, Den Stora Charkdagen, Sponsorer.

Företaget Svensk Charksupport är, liksom många gånger tidigare, en av huvudsponsorerna till Chark-SM 2018. Redan nu börjar Göteborgsföretaget planera inför årets viktigaste händelse. 

– Chark-SM är alltid en höjdpunkt och egentligen det enda tillfället vi har att träffa merparten av våra kunder och kollegor i branschen här i Sverige, säger Steven Gladh, vd och säljare på Svensk Charksupport AB.

Svensk Charksupport, som har sitt huvudkontor i Hisings Backa i Göteborg, säljer ett urval av främst tysktillverkade kvalitetsmaskiner för alla typer av korvtillverkning och är kända för sitt fokus på service och tillgänglighet. Det sistnämnda har helt klart bidragit till att de nu har en stor del av den svenska marknaden för korvmaskiner.
– Engagemang är vårt signum och vi finns alltid nära tillhands med personlig support för våra kunder. Men grundläggande för vår framgång är att vi bara säljer maskiner av högsta kvalitet. Våra huvudleverantörer av maskiner, Seydelmann, Handtmann och Poly-Clip, är traditionella familjeföretag med lång erfarenhet, exempelvis så firar Seydelmann 175 år i år. Lite kul kuriosa är att alla tre har varit pionjärer inom sitt specifika område: Seydelmann uppfann snabbhacken, Handtmann vakuumfyllaren och Poly-Clip den automatiska clipsmaskinen, säger Steven.

Svensk Charksupport har ett nära samarbete med sina leverantörer, vilket gör att när de upptäcker ett behov hos sina kunder, så kan de tillsammans med leverantörerna utveckla applikationer för att möta det behovet. Det har exempelvis gjorts när det gäller flätning av prinskorv och falukorvsupphängning, som båda är produkter unika för Sverige.

Så vad är då viktigt att tänka på vid val av maskin för korvtillverkning?
– Först och främst kommer hygienfaktorn. Att det är lätt att hålla maskinen ren är A och O för att kunna tillverka en ”säker korv” till slutkonsumenten. Sedan skulle jag säga produktivitet, det vill säga viktnoggrannhet, utseende och produktion per tidsenhet så att tillverkning blir effektiv. Något annat som många kunder uppskattar, särskilt små och medelstora företag, är flexibiliteten i maskiner, att man kan tillverka många olika saker i samma maskin, säger Steven.

Om Svensk Charksupport kommer att presentera några nyheter på Chark-SM 2018 är ännu inte klart. Men redan nu ser de fram emot höstens arrangemang.
– På Stora Charkdagen får vi möjlighet att ses under avslappnade former och stärka våra relationer, få direkt återkoppling, inspiration och knyta nya kontakter. Alla är varmt välkomna att komma förbi vår monter för att prata med oss och se vad vi har att visa upp, säger Steven.