Scan och Signal & Andersson de första vinnarna i Chark-SM 2012

 

Publicerat den av & kategoriserat under Chark-SM, Chark-SM - tävlingen.

Det blev Scan och Signal & Anderssson som tog hem de första vinsterna i Chark-SM 2012. Scan vann i klassen julskinka med sin julskinka av rapsgris och Signal & Andersson tog hem priset i klassen innovativa produkter med sin hemmachark.

– Det är oerhört hård konkurrens om det här priset så det känns helt fantastiskt roligt att vinna. Det speciella med julskinkan är att vi har tagit fram en ny fodersammansättning där vi tillsätter rapsolja i fodret så att julskinkan blir saftigare och godare, säger Martin Andersson, produktgruppschef chark på Scan.

Domarnas motivering: ”En julskinka med smak utöver det vanliga. En modern skinka med djup, fyllig köttsmak och välbalanserad sälta. En skinka i tiden.”

Signal & Andersson vann med sin hemmachark, ett kitt med kött, kryddor och redskap för att göra sin egen korv.

– Vi har märkt att det finns ett stort intresse för att göra korv hemma i köket. Med vår låda blir det också väldigt enkelt, lite back to basic med tanke på all färdigmat vi konsumerar, säger Sven-Olof Larsson, vd för Signal & Andersson.

Årets titel var den tredje hittills för Signal & Andersson. Även 2010 vann man i klassen för Innovativa produkter, då med ”Världens nyttigaste korv”. 2006 blev man mästare i Fågelprodukter.

Domarnas motivering till årets vinst: ”Ett ypperligt exempel på genomtänkt och väl presenterat koncept. Utöver att fånga upp en stark trend höjer produkten värdet och ökar kunskapen om korv och charkuteri. Charkbranschens Kinderägg!”

Priset för Sveriges bästa julskinka togs emot av Martin Anderson och Johan Persson från Scan AB.

Svenska mästare i klassen Innovativa produkter, Signal & Andersson Charkuterifabrik. Från vänster: Sacha Söderholm, Sven-Olof Larsson, Payam Pormandan och David Zackrisson.

Foto: Anna Sigge.