Nytta av både medaljer och bedömningar

 

Publicerat den av & kategoriserat under Chark-SM, Chark-SM - tävlingen.

Värmlands Chark har de senaste åren storsatsat på kvalitet. Som en del i arbetet har man även satsat mer på Chark-SM, vilket resulterade i sju guldmedaljer i senaste tävlingen.  

­– Vi har skickat in fler produkter från ett bredare och ännu spetsigare sortiment. Det har gett resultat, säger Jesper Gunnarsson, vd på Värmlands Chark.

Medaljer på förpackningarna
Värmlands Chark använder medaljerna på sina förpackningar som ett sätt att berätta för konsumenterna hur bra produkterna är.

– Chark-SM är ett oberoende bevis på att produkterna verkligen håller hög kvalitet. Det är ett sätt för oss att profilera oss som kvalitetsleverantör, säger Jesper Gunnarsson.

Viktig feedback
Inte bara medaljerna, utan även själva domarbedömningarna är till nytta.

­– Vi läser alltid igenom den feedback som vi får från domarpanelen. Det är bra att veta vad domarna tycker, säger charkmästare Richard Örnborg, som nyligen har fått sitt mästarbrev, även det en del i kvalitetssatsningen.

– Vi har alltid legat i kvalitetssegmentet, men bedömningarna hjälper oss med hur vi kan förbättra produkterna och sortimentet ytterligare, avslutar Jesper Gunnarsson.