”Jag var lika spänd som de tävlande”

 

Publicerat den av & kategoriserat under Chark-SM, Chark-SM - tävlingen.

Professionellt, strukturerat och genomtänkt. Så beskriver Lennart Wikström, chefredaktör för Svenska Livsmedel, Chark-SM:s domarbedömningar. – Jag blev imponerad av kvaliteten på arbetet.

När Lennart Wikström blev tillfrågad om att delta som domare i Chark-SM 2012 kände han inte till vidden av det arbete och den seriositet som ligger bakom.

– Det finns en stor professionalism i domarbedömningarna. Jag tycker att de ska tas på största allvar av bransch, handel och konsumenter.

Lennart beskriver bedömningsarbetet som seriöst, roligt och lärorikt med ett spännande samarbete i gruppen. Och slitsamt för gommen med många produkter.

– Jag fick stor respekt för charkbranschen. Produkterna höll mycket hög kvalitet, både tekniskt och ännu viktigare smakmässigt. Det är också intressant hur olika karaktär produkterna har när man smakar igenom så många.

När vinnarna offentliggjordes på Den stora charkdagen var han nästan lika spänd och glad som de tävlande företagen.

– Som domare får man ju inte heller reda på vilka vinnarna är förrän vid prisutdelningen.

Domarengagemanget har i år lett till ett utökat samarbete med Chark-SM och Lennart kommer att vara med och ta fram konferensprogrammet samt vara konferencier på dagen.