Huvudsponsorn PCS vill erövra ännu en bransch

 

Publicerat den av & kategoriserat under Chark-SM, Sponsorer.

PCS är veteranen med utvecklingslust som sedan 35 år erbjudit kompletta affärssystem till bland annat bageri- och charkbranschen. På Chark-SM i höst är de med som huvudsponsor för andra gången, denna gång extra taggade för att presentera nyheter som de hoppas kommer förenkla vardagen och erbjuda nya affärsmöjligheter för charkföretagaren. Text: Oscar Wiktorsson Bild: Josefin Jakobsson

Den stora charkdagen är ett gyllene tillfälle att byta erfarenheter med branschfolk och för att presentera produktnyheter, något PCS gjorde för två år sedan med sitt recept- och kalkylsystem Flavour. Även denna gång blir det nyheter på Chark-SM.

  – Mässan är en höjdpunkt. Hela arrangemanget runt Chark-SM är väldigt bra ordnat och vi lär oss alltid nya saker där som vi har nytta av i vår verksamhet. I år kommer vi visa upp vårt nya internetbeställningssystem som vi utvecklar just nu, säger Annika Brynolfsson, marknadsansvarig på PCS.

E-handel mellan företag växer allt mer och PCS vill med sitt nya internetbeställningssystem göra e-handel enkelt även för charkproducenterna och deras kunder.

  – Allt fler branscher erbjuder nu e-handel och livsmedelsbranschen måste också utvecklas för att förenkla för kunderna och för att kunna erbjuda nya affärsmöjligheter. Just eftersom produkterna produceras på beställning är detta en stor grej som varit svår att genomföra tidigare. Vi är väldigt lyhörda mot vad våra kunder vill ha av oss och vid det här laget kan vi charkbranschen ganska bra. Det hjälper oss att kunna ligga steget före, säger Bengt Salvall, produktchef på PCS.

PCS har länge varit marknadsledande inom bageribranschen med sitt affärssystem PCS WinBag och ser goda möjligheter till att även övertyga kött- & charkföretagen. PCS WinChark är ett komplett affärs- och IT-system där kan man lägga in allt från råvara och recept till körlistor och kundreskontra. Beställningar kan till exempel göras i kartong och faktureras per kilo.

  – Inom charkbranschen använder fortfarande många papper och penna i kombination med ett IT-system. Vi har respekt för att det kan kännas som ett stort beslut att köpa ett nytt system som PCS WinChark, men vi lovar att fördelarna är så stora att man aldrig behöver ångra sig, säger Annika Brynolfsson.

PCS är det lilla företaget med stora ambitioner. De tror på lättillgänglighet och en tillmötesgående attityd för att vinna kundernas förtroende.

  – Vi är kända för vår support, vi vill verkligen gå hela vägen för kunden. Vi jobbar mycket med att utbilda kunden i systemen, vi säljer inte bara på dem något utan har kontinuerlig utbildning och support inbakat i vårt erbjudande, säger Eva Skottsberg, ansvarig för support och utbildning på PCS.