Företaget som kan mycket om lite

 

Publicerat den av & kategoriserat under Chark-SM, Sponsorer.

Göteborgsföretaget Svensk Charksupport är ett litet företaget som tillskriver sin framgång genom att kunna mycket om lite.
– Vi vill fokusera och vara riktigt duktiga på det vi säljer, säger Steven Gladh, VD och säljare.

svenskcharksupport

Det är bråda dagar för Svensk Charksupport, en av huvudsponsorna till Chark-SM. VD och säljare Steven Gladh hade mycket att stå i inför och under årets största mässa för köttbranschen, IFFA i Frankfurt i Tyskland. När den hölls senast 2013 besöktes den av 60 000 personer från 142 länder och hade 960 utställare.
– Vårt uppdrag i Tyskland är att träffa våra svenska kunder och visa alla nyheter samt diskutera vad man kan och inte kan göra, vara behjälpliga. Förhoppningsvis även sälja någon maskin eller två. Steven Gladh säger att Svensk
Charksupport står på fyra ben. Försäljning av nya och fabriksrenoverade maskiner, reservdelar och service, förbrukningsmaterial som clips, samt det fjärde benet, naturtarm.
– De populäraste maskinerna vi har är den tyska tillverkaren Handtmanns korvsprutor. Företaget tar också fram egna idéer.
– Vår egen lilla uppfinning är ett trippelrör som man gör prinskorv med. Falukorvsupphängare är också vår produkt. Vi försöker vara listiga och kombinera ihop olika maskiner på sätt som inte är så vanliga, säger Steven Gladh.
Han anser att produktsortimentet är rätt konstant, men ser en tendens mot mer färsk korv, även om kvantiteten jämfört med rökt och kokt korv är försvinnande liten.
– Färsk korv har funnits på kontinenten väldigt länge och sent omsider tagit sig hit. Hållbarheten är förstås kortare och kylkedjan känsligare. Men du får en väldigt färsk produkt som du steker på din grill, det blir riktigt, riktigt gott. Prova med alspån om du vill ha röksmak.
I framtiden tror han också att det blir ännu mer automatik inom produktionen. Att delta på Chark-SM är givet för Svensk Charksupport som i år är huvudsponsor för fjärde gången.
– Rent generellt tycker vi det är en viktig händelse för branschen, vi vill bidra på bästa möjliga sätt. Det kostar en slant, men det är verkligen väl investerade pengar. Chark-SM är en fantastisk mötesplats med positiva effekter för de företag som deltar. Med största sannolikhet kommer en ny maskin från Handtmann att visas upp i år.
– Vi ser Chark-SM som vårt verktyg att nå kunderna.

Fakta Svensk Charksupport
Specialiserade på försäljning och service
av maskiner samt tillbehör för den inhemska livsmedelsindustrin.
● Omsättning: Cirka 34 miljoner.
● Kontor och reservdelslager: Hisings Backa, Göteborg.
● Start: 1 januari 2001.
● Anställda: Sex personer i Göteborg, Jönköping, Karlstad och Malmö.