Ett ton charkuterier skänktes till hemlösa och socialt utsatta i Göteborg

 

Publicerat den av & kategoriserat under Chark-SM, Chark-SM - tävlingen.

I fredags skänktes de charkuterier som inte användes i tävlingen till hemlösa och socialt utsatta i Göteborg. Sammanlagt handlar det om ett ton av Sveriges finaste charkuterier. Representanter från Stadsmissionen, Räddningsmissionen och Frälsningsarmén tog emot varorna.

– Det betyder jättemycket för oss att få gåvor med matvaror, speciellt när det är så här mycket på samma gång. Det här innebär till exempel att vi inte kommer att behöva köpa in pålägg till våra verksamheter under flera månader framöver, säger Mikaela Gustafsson på Göteborgs Stadsmission.

Charkuterierna har alla skickats in som bidrag till Chark-SM 2014, som en viktig del av kvalitetssäkringen av tävlingen. Eftersom juryn bara provsmakar majoriteten av produkterna blir det mycket över.

Stadsmissionen kommer att använda charkuterierna i sina sociala verksamheter, bland annat i köket på härbärget Gatljus och kaféet i Johanneskyrkan. Räddningsmissionen planerar att använda charkuterierna i sitt café på Vasagatan och på Björlanda Prästgård, samt till matkassar som man delar ut till behövande.

Även Frälsningsarmén kommer att använda charkuterierna på ett liknande sätt.

– Charkuterierna kommer att fördelas ut i våra verksamheter och i matkassar över hela västra Sverige, för att komma så många till nytta som möjligt, säger Bernt Wallin på Frälsningsarmén.

– Det känns väldigt bra att det som inte används under tävlingen kommer till glädje och nytta. Därför brukar vi efter varje Chark-SM skänka bort det som blir över till välgörenhet, säger Susanne Ekstedt, projektledare för Chark-SM på SIK.