”Det är ni som tagit så många medaljer”

 

Publicerat den av & kategoriserat under Chark-SM, Chark-SM - tävlingen, Den Stora Charkdagen.

Av 17 inlämnade produkter till Chark-SM 2014 lyckades Wurstmaster AB få medalj för samtliga.

 –  Vi vill gärna stoltsera och sätta guldmedaljerna på våra paket, mot butik och grossister. Och vi får alltid höra från kunder: ”Det är ni som tagit så många medaljer”.Sven-Hammare_150px_bw

Wurstmaster har sedan starten 1991 hållit till vid Globen i Stockholm. Företaget har tio anställda och ägs av Sven Hammare och Stefan Skowronski. På hemsidan är det första som kommer upp en popup-ruta med vunna priser och där finns även en länk till alla tidigare utmärkelser. 2012 blev Wurstmaster svensk mästare i klassen Tjock Småkorv och har genom åren tagit hem ett flertal medaljer. – Det är en eloge för vårt arbete, säger Sven Hammare. Samtidigt tror han det går att utveckla Chark-SM.
– Det är bra att ha ett SM, men det har nästan gått lite inflation i medaljer. Det vore bra om man plockade bort brons och silver.

Vad ligger bakom era framgångar?

– Vi är duktiga, helt enkelt. Jag har ju jobbat i branschen länge, tagit Mästarbrevet och är mentor åt många andra. Sedan älskar jag ju korv, mina stora favoriter är ostwurst och lammkorv.
Sven Hammare brinner för att ta fram högkvalitativa produkter.  – Jag har lovat mina kunder i butikerna att Wurstmaster alltid ska komma ut med minst två–tre nya produkter varje vår. I år har man tagit fram fem nya ekologiska produkter och en god vän som är vegetarian har i många år velat se en vegetarisk korv.  – Det är en produkt jag jobbat med i tio år och aldrig blivit riktigt nöjd med.

Men förra året fich han den ”att sitta”. – Grunderna är vita och röda bönor, linser och rapsolja. Många vegetariska korvar är inte så trevliga i konsistens och smak,  men den här äter jag gärna själv, säger Sven Hammare som själv älskar att produktutveckla nya korvar och även uppskattar att få dem bedömda.Fakta Wurstmaster