Charkdisken 2025

 

Publicerat den av & kategoriserat under Okategoriserade.

Vilka är charkbranschens utmaningar och möjligheter tio år fram i tiden? Det är vad årets konferens på Chark-SM handlar om. Inledningstalare är omvärldsanalytikern Ingela Stenson, en av de mest inflytelserika matprofilerna i Livsmedelssverige.

I dagens trendbrus kan det vara svårt att skilja ut de utmaningar och möjligheter som verkligen kommer att ha betydelse om tio år. Samtidigt är det avgörande för en framgångsrik verksamhet att man gör rätt val och positionerar sig rätt för framtiden.

Ingela Stenson är omvärldsanalytiker och strateg på United Minds, och en välkänd profil i Matsverige. I sitt inledningstal på konferensen kommer hon att dra upp huvuddragen i de trender som man bör hålla under uppsikt, från intresset för kvalitet och mat med identitet, till uppgraderingen av snabbmat till lyxmat, till klimatfrågan, transparens och hälsoeffekterna av att äta rött och rökt kött bara för att nämna några.

– Hur hittar man balansen mellan de här frågorna som kommer att påverka branschen alltmer? Hur kan man hantera dem, och hur kan man använda dem för att positionera sig? Jag kommer att peka på förslag till lösningar och riktningar som man kan arbeta vidare i, med hjälp av exempel på företag och företeelser där man har lyckats, säger Ingela Stenson.