Chark-SM på Korvfestivalen

 

Publicerat den av & kategoriserat under Chark-SM.

Sista helgen i mars anordnades Korvfestivalen på annexet Globen i Stockholm. Omkring 6000 besökare deltog i folkfesten. Chark-SM fanns på plats med medaljprodukter och information om tävlingen.

– Vi bjöd på medaljprodukter och hänvisade till de vinnande företag som fanns på plats på mässan. Det var ett jättebra tillfälle att visa upp Chark-SM och berätta för konsumenter att de ska hålla utkik efter medaljerna ute i butik, säger Cecilia Norman från Chark-SM:s projektgrupp på SIK.

Sökmotor väckte intresse
Chark-SM:s sökmotor på webben, där konsumenter kan söka efter medaljvinnande charkuterier, väckte stort intresse bland besökarna i montern.

– Det märktes hur trendigt det är med mat av hög kvalitet. Vi hade bland annat flera grupper med personer i 20-årsåldern som blev väldigt intresserade av att kunna söka fram de bästa charkuterierna den vägen, säger Cecilia Norman.

Smakprov på medaljcharkuterier
Sex företag med medaljer från Chark-SM deltog på mässan, Atria Scandinavia, Lindvalls, Scan, Siljans Chark, Specialchark Stockholm och Wurstmaster, och en del av deras medaljvinnande korvar fanns för provsmakning även i Chark-SM:s monter.

– Det blev ytterligare ett sätt för företagen att fånga upp intresserade konsumenter. Wurstmaster hade med sig sin SM-vinnande Puszta, som fick mycket uppmärksamhet.