Cecilia Norman ny i Chark-SM:s arbetsgrupp

 

Publicerat den av & kategoriserat under Chark-SM, Chark-SM - tävlingen.

Cecilia Norman är sedan i höstas anställd på SIK som kött- och charkexpert och en viktig del i Chark-SM:s projektgrupp. Hon är kontaktperson för såväl tävlande som domare i frågor kring tävling och anmälan.Cecilia Norman

– Det känns jättespännande att vara en del av arrangemanget Chark-SM. Det är ett viktigt instrument för att lyfta fram charkbranschen och de fina charkuterier som vi har i Sverige. Jag ser fram emot kontakten med både tävlande företag och domare, säger Cecilia Norman.

På SIK är hon även ansvarig för att utveckla charkutbildningar, receptberäkningsprogrammet Receptassistenten och att ta fram fler koncept för SIK Forum som används av charkföretag för produktutveckling.

Cecilia har en gedigen bakgrund inom både charkindustrin och utbildningsvärlden. Hon kommer närmast från en tjänst som kvalitetsansvarig på Jakobsdals Charkuteri och arbetade före dess på Findus. Insikt om vad som triggar lärande fick hon när hon arbetade som matematik- och kemilärare på Volvos gymnasieskola och med att ta fram webbutbildningar på Folkuniversitetet.