Bedömningarna i Chark-SM avslutade

 

Publicerat den av & kategoriserat under Okategoriserade.

Bedömningarna i årets Chark-SM är nu avslutade. Över 40 domare har under två dagar samlats för att bedöma och välja ut de bästa charkuterierna i landet.

Atmosfären var tät och koncentrerad när bedömningarna genomfördes i forskningsinstitutet Rise provkökslokaler i Göteborg. Smak, arom, konsistens, utseende, struktur, det är några av de parametrar som de engagerade domarna haft att ta hänsyn till. Juryn var indelad i olika team och bestod i första hand av yrkespersoner från charkindustrin, men även matkunniga personer från både konsumentsidan och handeln. Många i juryn har varit med tidigare, men i år hade även ett antal nya och yngre yrkespersoner kommit till vilket bådar gott för tillväxten i branschen. 

På de silverglänsande provköksborden lades det upp charkuterier i totalt 18 klasser som alla fick omdömen baserade på den kvalitet de lyckats uppnå. Alla produkter som helt utan defekter tilldelades betyget guldkvalitet och bland dessa utsågs sedan också en svensk mästare i varje klass.

Vilka vinnarna är kommer att avslöjas under pompa och ståt på kvällen under Chark-SM-dagens bankett den 27 oktober i Eriksbergshallen då i Göteborg.