Produkterna tävlar i 17 klasser

  • 1. Falukorv (namnskyddad)
  • 2. Köttbullar och hamburgare (ex. köttbullar och burgare av olika slag)
  • 3. Julskinka (hel kokt, ej skivad)
  • 4. Kokta helköttsprodukter (ex. kokt skinka, rostbiff, pastrami, kokt saltrulle, sous vide)
  • 5. Rökta helköttsprodukter (ex. varmrökt skinka, fågel, lammstekar, souvas, viltprodukter)
  • 6. Lufttorkade/kallrökta hela köttprodukter (ex. kallrökt skinka, lufttorkad renstek, lufttorkad skinka)
  • 7. Klassiskt kryddade korvar (ex. wienerkorv, prinskorv, varmkorv och frankfurter)
  • 8. Milt kryddade korvar (ex. frukostkorv, ostkorv, örtkorv)
  • 9. Starkt kryddade korvar (ex. chorizo, chilikorv, chili-ostkorv, jalapenokorv)
  • 10. Grillkorv, skinnfri (alla skinnfria korvar ex. hot dog)
  • 11. Isterband
  • 12. Kallrökt, torkad korv (kräver inte kylförvaring, ex. salami, ölkorv)
  • 13. Rökt påläggskorv (kräver kylförvaring, ex. hushållsmedvurst, lökkorv)
  • 14. Pastej och sylta (ex. skivbar pastej, bredbar pastej, sylta, paté, aladåb)
  • 15. Traditionell chark (övriga ex. pölsa, grynkorv, medister, mortadella, köttkorv, hackkorv, blodpudding, gravat kött)
  • 16. Bacon och rökt sidfläsk (säljs produkten skivad ska även hel produkt skickas in)
  • 17. Färskkorvar (gjord på köttråvara som inte värmebehandlats)

Här anmäler du dig.

En tid efter din anmälan kommer ni att få ett digitalt anmälningsformulär och en etikettkod för varje tävlande produkt (via post). Dessa fylls i enligt bifogad instruktion och bifogas med produkterna när de skickas in till RISE Jordbruk och livsmedel, Frans Perssons väg 6. Märkes CHARK-SM

Observera att det är oerhört viktigt att ni ger rätt information om produkten ni skickar in. Informationen ni ger om produkten har avgörande betydelse för att ge domarna rätt förutsättningar att kunna bedöma er produkt rättvist. Utan informationen kan en specifik egenskap ses som en avvikelse av bedömarna. Fyll i antalet tävlande produkter i respektive klass. En specifik produkt får endast delta i en klass.

Utmärkelser 2018

Syftet med att Chark-SM delar ut utmärkelser utöver pris till de Svenska Mästarna är för att driva branschen framåt genom att uppmuntra till att utveckla smakrika och högkvalitativa produkter i ett hållbart sammanhang. I år delar vi ut Utmärkelse för Årets Smakförnyare och Bästa Ekologiska produkt. Utmärkelserna delas ut under konferensen på den Stora Charkdagen den 8 november.

För praktisk information kring hur ni går tillväga när ni lämnar in era produkter – mer info kommer inom kort.

För mer information om tävlingen kontakta Annika Altskär, RISE, 010-516 66 22,  info@charksm.se

Undrar du vad som krävs för att få delta i tävlingen? Mer information kring tävlingsklasser, bedömningar etc hittar du under Tävlingen/Regelverk.

Sista anmälningsdagen: 12 september 2018

Anmälningsavgift: 1800 kr per företag + 1075 kr per produkt