Under uppdatering inför 2018. Kontakta oss gärna på info@charksm.se

Produkterna tävlar i 16 klasser

  • 1. Falukorv (namnskyddad)
  • 2. Köttbullar och hamburgare (ex. burgare av olika slag)
  • 3. Julskinka (hel kokt, ej skivad)
  • 4. Kokta helköttsprodukter (ex. kokt skinka, rostbiff, pastrami, kokt saltrulle, sous vide)
  • 5. Rökta helköttsprodukter (ex. varmrökt skinka, fågel, lammstekar, souvas, viltprodukter)
  • 6. Lufttorkade/kallrökta hela köttprodukter (ex. kallrökt skinka, lufttorkad renstek, lufttorkad skinka)
  • 7. Klassiskt kryddade korvar (ex. wienerkorv, prinskorv, varmkorv och frankfurter)
  • 8. Milt kryddade korvar (ex. frukostkorv, ostkorv, örtkorv)
  • 9. Starkt kryddade korvar (ex. chorizo, chilikorv, chili-ostkorv, jalapenokorv)
  • 10. Grillkorv, skinnfri (alla skinnfria korvar ex. hot dog)
  • 11. Isterband
  • 12. Kallrökt, torkad korv (kräver inte kylförvaring, ex. salami, ölkorv)
  • 13. Rökt påläggskorv (kräver kylförvaring, ex. hushållsmedvurst, lökkorv)
  • 14. Pastej och sylta (ex. skivbar pastej, bredbar pastej, sylta, paté, aladåb)
  • 15. Traditionell chark (övriga ex. pölsa, grynkorv, medister, mortadella, köttkorv, hackkorv, blodpudding, gravat kött)
  • 16. Bacon och rökt sidfläsk

Du som arbetar med hållbar innovation av dina charkprodukter vet väl att du kan vara med tävla om utmärkelsen bästa klimatanpassade charkprodukt 2016? Utmärkelsen gäller för en produkt ur klasserna med sammansatta charkprodukter (klass 2,7,8,9,10,11,12,14 och 15). Glöm inte att kryssa i rutan när du anmäler din produkt. Det är endast de produkter som vinner guld i sin klass som sedan väljs ut att tävla. Mer info om utmärkelsen bästa klimatanpassade charkprodukt 2016 hittar du här under Utmärkelser.

Anmälan är stängd.

En tid efter att anmälan är registrerad kommer ni att få en blankett (tävlingsblankett.xls via e-post) och en etikettkod för varje tävlande produkt (via post). Dessa fylls i enligt bifogad instruktion och bifogas med produkterna när de skickas in till SP Food and Bioscience, fd SIK.

För praktisk information kring hur ni går tillväga när ni lämnar in era produkter – läs under Tävlingen/Inlämning.

Fyll i antalet tävlande produkter i respektive klass. En specifik produkt får endast delta i en klass.

För mer information om tävlingen kontakta Annika Altskär, SP, 010-516 66 22,  info@charksm.se eller Susanne Zimmergren, SP, 010-516 66 55, info@charksm.se

Undrar du vad som krävs för att få delta i tävlingen? Mer information kring tävlingsklasser, bedömningar etc hittar du under Tävlingen/Regelverk.

Sista anmälningsdagen: Torsdag 1 september 2016

Anmälningsavgift: 1800 kr per företag + 1075 kr per produkt