Array ( [bild] => http://www.charksm.se/wp-content/uploads/2016/03/sponsor_inbjudan_framsidan_twitter-e1457531955313.jpg [bildtext] => Anmälan till tävlingen
    och regelverk [bildlank] => )

Här återkommer vi när Chark-SM 2020 närmar sig.

Produkterna tävlar i 17 klasser

  • 1. Falukorv (namnskyddad)
  • 2. Köttbullar och hamburgare (ex. köttbullar och burgare av olika slag)
  • 3. Julskinka (hel kokt, ej skivad)
  • 4. Kokta helköttsprodukter (ex. kokt skinka, rostbiff, pastrami, kokt saltrulle, sous vide)
  • 5. Rökta helköttsprodukter (ex. varmrökt skinka, fågel, lammstekar, souvas, viltprodukter)
  • 6. Lufttorkade/kallrökta hela köttprodukter (ex. kallrökt skinka, lufttorkad renstek, lufttorkad skinka)
  • 7. Klassiskt kryddade korvar (ex. wienerkorv, prinskorv, varmkorv och frankfurter)
  • 8. Milt kryddade korvar (ex. frukostkorv, ostkorv, örtkorv)
  • 9. Starkt kryddade korvar (ex. chorizo, chilikorv, chili-ostkorv, jalapenokorv)
  • 10. Grillkorv, skinnfri (alla skinnfria korvar ex. hot dog)
  • 11. Isterband
  • 12. Kallrökt, torkad korv (kräver inte kylförvaring, ex. salami, ölkorv)
  • 13. Rökt påläggskorv (kräver kylförvaring, ex. hushållsmedvurst, lökkorv)
  • 14. Pastej och sylta (ex. skivbar pastej, bredbar pastej, sylta, paté, aladåb)
  • 15. Traditionell chark (övriga ex. pölsa, grynkorv, medister, mortadella, köttkorv, hackkorv, blodpudding, gravat kött)
  • 16. Bacon och rökt sidfläsk (säljs produkten skivad ska även hel produkt skickas in)
  • 17. Färskkorvar (gjord på köttråvara som inte värmebehandlats)

Från och med vecka 38 kommer vi att skicka ut mer information kring inlämningen av produkterna: ett webbformulär för varje produkts registrering och etiketter.

Produkterna ska vara oss tillhanda 3-5 oktober mellan 8:00 – 16:00. För produkter utanför denna tid kan vi inte garantera produktkvalitet och kylkedja.

Observera att det är oerhört viktigt att ni fyller i rätt information om produkten. Informationen om produkten har avgörande betydelse för att domarna ska ha rätt förutsättningar för att kunna bedöma produkten rättvist. Utan informationen kan specifik egenskap ses som en avvikelse av bedömarna. Det är också dessa data som kommer synas i media, på diplom etc.

En specifik produkt får endast delta i en klass.

Här nedan finner du information om hur du går tillväga med insändandet av produkterna:

Insändande av produkt

  • Skicka ca 2 kg av varje produkt i minst två förpackningar. Alla produkter skall skickas in i 2 exemplar, fördelade i mindre förpackningar. Av helköttsprodukter kan skickas in mer än 2 kg.
  • Produkter ska skickas in hela. Säljs produkten skivad ska hel produkt skickas in för att kunna bedömas på rätt sätt. För bacon ska både en skivad och en hel variant skickas in. Om ett företag exempelvis har ett särskilt recept för den påläggsskinka som säljs skivad är det den varianten som ska skickas in som hel produkt för bedömning om man vill kunna märka dess förpackning med eventuella medaljer. Det måste framgå i produktnamnet att det är den skivade produkten som anmälts.
  • Produkt, tarm och produktförpackning får inte vara försedda med något namn eller logga som kan avslöja produktens tillverkare. Produkterna måste vara helt neutrala.
  • Märk varje produkt med utsänd kodetikett. OBS! Var noga med rätt tävlingsklass för varje produkt!
  • Kontrollera kodetikettens vidhäftning och använd ytterpåsar för att skydda mot fukt under transporten.
  • Packa de kylda produkterna väl, i en kraftig kartong, tillsammans med kylklampar eller is i förslutna vakuumpåsar. Samtliga kartonger måste vara märkta med företagsnamn.

Produkterna skall vara RISE Jordbruk och Livsmedel tillhanda 3 – 5 oktober mellan 08:00 och 16:00. För produkter utanför denna tid kan vi inte garantera produktkvalitet och kylkedja.
Skicka paketet med lämplig transport till:
Chark-SM/RISE Jordbruk och livsmedel                           Märk paketet: Kylvara!
Annika Altskär
Frans Perssons väg 6
412 76   Göteborg

Faktura skickas separat.
Överblivna produkter skänks till lokala välgörenhetsorganisationer.

Har ni några frågor är ni hjärtligt välkomna att ringa Annika Altskär eller Haris Hondo på telefon: 010-516 66 00 eller e-post: info@charksm.se

Utmärkelser 2018

Syftet med att Chark-SM delar ut utmärkelser utöver pris till de Svenska Mästarna är för att driva branschen framåt genom att uppmuntra till att utveckla smakrika och högkvalitativa produkter i ett hållbart sammanhang. I år delar vi ut Utmärkelse för Årets Smakförnyare och Bästa Ekologiska produkt. Utmärkelserna delas ut under konferensen på den Stora Charkdagen den 8 november.

För mer information om tävlingen kontakta Annika Altskär, RISE, 010-516 66 22,  info@charksm.se

Undrar du vad som krävs för att få delta i tävlingen? Mer information kring tävlingsklasser, bedömningar etc hittar du under Tävlingen/Regelverk.

Sista anmälningsdagen: 12 september 2018

Anmälningsavgift: 1800 kr per företag + 1075 kr per produkt