Branschens största mötesplats

Den stora charkdagen 2014 var en heldag med ett inspirerande och spännande konferensprogam, myllrande branschmässa, lunchmingel, branschdiskussioner – och inte minst offentliggörs resultatlistan från Chark-SM 2014 och årets svenska mästare koras. Några prisutdelningar sker redan under dagen, de flesta under den festliga banketten på kvällen. Den stora charkdagen 2014 hölls den 30 oktober på Svenska Mässan i Göteborg. Nästa år 2016 är det 27 oktober som gäller.

Den stora charkdagen är branschens största händelse, den enda mässa i Sverige som samlar hela charkbranschen och ett perfekt tillfälle att träffa och diskutera med dina viktigaste leverantörer.

Här kommer inom kort information om dagen läggas upp inför 2016.

Dagen är öppen för charkbranschen. I dagsläget finns inget evenemang för allmänheten.

Arrangemanget är uppdelat i fyra delar

Tävlingen

Själva tävlingen med produktbedömningar under två dagar där över 750 produkter bedöms och Sveriges bästa charkuterier utses.

Konferens

Konferens med spännande föredrag inom aktuella ämnen, paneldebatter och diskussioner.

Branschmässa

Sveriges enda mässa för charkbranschen med ett 50-tal utställare.

Prisutdelning och bankett

Prisutdelning där Sveriges bästa charkuterier offentliggörs och stor bankett för branschen med underhållning på kvällen
.

Chark-SMs stora konferens 2014 såg bla ut enligt nedan

Hur ser charkdisken ut 2025?
Med avstamp i dagens trender och utmaningar inom livsstil, hälsa och hållbarhet tittar Chark-SM:s konferens 2014 in i framtiden.
Forskningsresultat inom mat och hälsa blir i media ofta populistiskt vinklade. Chark-SM:s konferens 2014 kommer att ge ett bredare, mer nyanserat och framåtblickande perspektiv. Intressanta namn från handeln kommer att blandas med några av de vassaste forskarna inom sina områden. Ett tillfälle för kunskap och inspiration som du inte får missa!

Under konferensen är det flera pauser med fika och lunch, då det finns gott om tid för mingel och besök på branschmässan som anordnas i anslutning till konferensen.

Konferensen är öppen för alla som arbetar inom eller i anslutning till kött- och charkbranschen.

Branchmässan 2014

Chark-SM har de senaste åren vuxit till en av branschens viktigaste händelser. I år har vi plats för ett 50-tal utställare på mässan.

Kom hit och möt dina viktigaste leverantörer, samarbetspartners och branschkollegor.

Branschmässan genomförs i direkt anslutning till Chark-SM:s konferens och är den naturliga platsen för mingelstunder, prisutdelningar och möten med leverantörer och branschfolk under hela dagen.

Branschmässan är öppen för alla som arbetar inom eller i anslutning till kött- och charkbranschen och som deltar i Chark-SM:s konferens.

Prisutdelning och bankett

Chark-SM 2014 avrundas som traditionen bjuder med en festlig prisutdelning och bankett där vi korade 2014 års Svenska Mästare i de 16 produktklasserna. Kvällen är ett tillfälle att umgås med kollegor i branschen under festliga former.

Utöver den spännande prisutdelningen, där alla Svenska Mästare koras, utlovas god mat och dryck, underhållning, mingel och härlig feststämning.

Banketten är endast öppen för medlemmar i SIK/KCF samt sponsorer och utställare.