En kvalitetsstämpel

Till och med Chark-SM 2014 fick vinnare i Chark-SM medalj. Nytt för Chark-SM 2016 var, guld-, silver- och brons-kvalitet istället för medaljer. I Chark-SMs tävlingsdel bedöms kvaliteten på produkterna och de som håller hög kvalitet får en kvalitetstämpel av guld-, silver- eller bronsvalör. Håll utkik efter tidigare kvalitetstämplar för att hitta de bästa produkterna i din butik.

Chark-SM:s kvalitetsstämpel är bevis på att en produkt håller riktigt hög kvalitet i allt från utseende och struktur till smak. Charkuterier av yppersta kvalitet belönas med guldstämpel. Av dessa guldprodukter utses sedan en Svensk Mästare i varje klass.

Oavsett valör på kvalitetsstämpeln kan du vara helt säker på att produkter som är märkta med en kvalitetsstämpel från Chark-SM håller hög kvalitet.

Senaste Chark-SM hölls 8 november 2018. Så håll utkik i butikerna efter stämplar från 2016 först och sedan 2018.

Obs! Är du vinnare och vill ladda ner kvalitetstämplar. Gå till fliken Press. Är du Svensk Mästare. Kontakta info@charksm.se

 

Svensk Mästare

Den guldprodukt som domarpanelen tycker är allra bäst och strået vassare än de andra i varje tävlingsklass utses till Svensk Mästare.

 

Guldkvalitet

Produkter som får guldkvalitet är av yppersta kvalitet, utan några som helst anmärkningar och med perfekt smak.

 

Silverkvalitet

Även produkter med silverkvalitet håller en mycket hög kvalitet, men har fått något litet poängavdrag i bedömningarna.

 

Bronskvalitet

Produkter som belönas med bronskvalitet håller även de hög kvalitet, men har fått lite fler avdrag än de övriga två valörerna.

Nya kvalitetsstämplar sedan 2012

Medaljerna från 2001 – 2010 kommer inte längre att användas, istället har kvalitetsstämplarna för de olika år som Chark-SM gått, uppdaterats till det nya utseendet.

Här kan du ladda ner de nya kvalitetsstämplarna från 2001-2012.

Här kan du ladda ner stämplarna från 2014 och 2016.