En otroligt lyckad dag

 

Publicerat den av & kategoriserat under Den Stora Charkdagen.

En otroligt lyckad dag
Den stora charkdagen blev en succé! Konferensens moderator Lennart Wikström beskrev det härliga sorlet ute i mässhallen som en stor släktträff där deltagarna inte setts på länge. Ett bra betyg som visar att Chark-SM behåller sin plats som branschens största mötesplats.
Totalt besöktes Den stora charkdagen av mer än 525 personer. Konferensens tema var charkdisken 2025 och en rad engagerade talare satte fokus på de utmaningar och möjligheter som branschen står inför. Det var ett mycket uppskattat tema med känslan ”tar vi oss an framtiden tillsammans är den full av möjligheter”. SIKs marknadschef Bruno Hedlund summerade i slutet av dagen årets konferens så här:
”Idag har vi blivit uppdaterade på vilka utmaningar vår bransch står inför, vad gäller trender, marknadskrav, hälsa och välbefinnande, samt handelns visioner för den framtida charkdisken.
Vi har också definierat handlingsutrymmet när det gäller klimatkrav och restriktioner för hållbar utveckling, både miljömässigt och ekonomiskt.
Några av dessa besked är ganska tuffa och jag tror vi är överens om en sak – att det finns ett behov av förändring.
Förändring – kräver innovation och kreativ problemlösning, men ger också många nya affärsmöjligheter för de företag som snabbt anpassar sig till den nya situationen.
Låt oss därför inte nedslås, utan inspireras av det vi fått höra idag och använda den nya informationen till att ta fram nya produkter och koncept, som möter ”den nya konsumentens” hårda krav.

Mässan hade i år fått mer tidsutrymme i programmet, vilket var uppskattat av både besökare och utställare. För branschens leverantörer är mässan en fantastisk möjlighet att knyta nya kontakter. I år deltog närmare 50 företag.
Även i år avslutades mässan med en uppskattad korvbjudning. Förra årets vinnare Helmut Walch bjöd på korv, korvbröden kom från Engelhardt och Culinar bjöd på öl. Stort tack till er alla tre!

Bankettens höjdpunkt var förstås prisutdelningen där 15 nya Svenska Mästare utsågs och fick sina prispokaler. Kvällens konferencier Mi Ridell höjde stämningen och på scen uppträdde proffsiga Bond & Wilde och trollkarlen Gaston.

Stort tack till er alla som deltog i den stora charkdagen.
Vi ses igen 2016!