Månadsarkiv för: april 2016

Klimatverktyg träder i kraft

Inlagt & kategoriserat under Chark-SM.

 

Ett särskilt verktyg för att beräkna klimatutsläpp av innehållet i kött- och charkprodukter kan vara på väg att utvecklas för branschen. Den 27 april håller SP Food & Bioscience en seminariedag med klimatfrågan för charkindustrin i fokus och där klimatverktyget för kött och chark fortsatt ska diskuteras. För inbjudan och anmälan. IDÉN OM ett klimatverktyg…

Huvudsponsor Culinar

Inlagt & kategoriserat under Chark-SM, Sponsorer.

 

HÄR BUBBLAR DET AV IDÉER VARJE DAG Culinar är en av fyra huvudsponsorer till Chark-SM. – Vi har medverkat i flera år och ser det som en fest för branschen. Stora och små företag samlas, det finns otroligt mycket yrkesskicklighet och kunskap samlat på ett ställe. Här får man ta del av nyheter, höra intressanta…

TÄVLINGSNYHETER I CHARK-SM 2016

Inlagt & kategoriserat under Chark-SM, Chark-SM - tävlingen.

 

Antalet klasser förblir de samma men med några ändringar. Bland annat får nu ekologiska produkter istället hedersomnämnanden. Klass 2 kommer förutom köttbullar också från i år att innehålla hamburgare. – Jag har försökt hålla samma klassnummer från tidigare år så man känner igen sig, säger tävlingsansvarig Annika Altskär från SP Food and Bioscience, före detta…