Chark-SM 2018 blir 8 november. Var med och fira att Chark-SM går av stapeln för 10:e gången!

Texten nedan avser Chark-SM 2016 och kommer uppdateras inom kort.

Branschens största mötesplats

Den stora charkdagen är branschens största händelse, den enda mässa i Sverige som samlar hela charkbranschen och ett perfekt tillfälle att träffa och diskutera med dina viktigaste leverantörer.

CHARK-SM 2016 – DEN 27 OKTOBER PÅ ERIKSBERGSHALLEN I GÖTEBORG

Totalt besöktes Den stora charkdagen av mer än 500 personer. Ett bra betyg som visar att Chark-SM behåller sin plats som branschens största mötesplats.

Har du frågor och idéer kontakta oss gärna på info@charksm.se

Dagen är öppen för charkbranschen. I dagsläget finns inget evenemang för allmänheten.

 

Arrangemanget är uppdelat i fyra delar

Tävlingen

Själva tävlingen med produktbedömningar under två dagar där över 750 produkter bedöms och Sveriges bästa charkuterier utses.

Konferens

Konferens med spännande föredrag inom aktuella ämnen, paneldebatter och diskussioner.

Här kan du ladda ner programmet. Presentationerna från dagen hittar du här.

Branschmässa

Sveriges enda mässa för charkbranschen med ett 50-tal utställare.

Prisutdelning och bankett

Prisutdelning där Sveriges bästa charkuterier offentliggörs och stor bankett för branschen med underhållning på kvällen. Vad som händer på Den stora Charkdagen ser du nedan.

 

Chark-SMs stora konferens 2016

 

charksm-dag-2Välj rätt väg till framtidens konsument
Här lyfter vi fram utmaningar och möjligheter med konsumenter som ställer högre krav inom områden som hållbarhet, kvalitet och tillgänglighet.
Chark-SM:s konferens 2016 gav ett framåtblickande perspektiv där konsumenten står i fokus. Intressanta talare från livsmedelsbranschen  blandades med några av de vassaste forskarna inom sina områden. Ett tillfälle för kunskap och inspiration som du inte får missa!

Under konferensen är det flera pauser med fika och lunch, då det finns gott om tid för mingel och besök på branschmässan som anordnas i anslutning till konferensen. Programmet kan du ladda ner under rubriken Konferens ovan. Presentationerna finns nu att ladda ner här.

Konferensen är öppen för alla som arbetar inom eller i anslutning till kött- och charkbranschen.

 

Branschmässan 2016

charksm-dag-20Chark-SM har de senaste åren vuxit till en av branschens viktigaste händelser. I år hade vi plats för ett 50-tal utställare på mässan.

Hit kommer ni och möter era viktigaste leverantörer, samarbetspartners och branschkollegor.

Branschmässan genomförs i direkt anslutning till Chark-SM:s konferens och är den naturliga platsen för mingelstunder, prisutdelningar och möten med leverantörer och branschfolk under hela dagen.

Branschmässan är öppen för alla som arbetar inom eller i anslutning till kött- och charkbranschen och som deltar i Chark-SM:s konferens. Är du intresserad av att ställa ut 2018, hör av dig till oss redan nu på info@charksm.se.

Prisutdelning och bankett

charksm-kva%cc%88ll-6Chark-SM avrundas som traditionen bjuder med en festlig prisutdelning och bankett där vi korar Svenska Mästare i de 16 produktklasserna. Förutom dessa delas även två utmärkelser ut för bästa klimatanpassade charkprodukt respektive ekologisk charkprodukt. Rickard Olsson är årets konferencier och prisutdelare. Rickard har många strängar på sin lyra, nu senast aktuell i Sommarkväll på SVT. Han har lång erfarenhet, håller hög kvalitet och framförallt har han glimten i ögat.

Utöver den spännande prisutdelningen, där alla Svenska Mästare koras, utlovas god mat och dryck, underhållning, mingel och härlig feststämning. Kvällen är ett tillfälle att umgås med kollegor i branschen under festliga former.