Array ( [bild] => https://www.charksm.se/wp-content/uploads/2018/11/9M6A0749_web.jpg [bildtext] => Chark-SM:s konferens [bildlank] => )
  • Array ( [bild] => https://www.charksm.se/wp-content/uploads/2018/11/9M6A0094_web.jpg [bildtext] => [bildlank] => )
  • Array ( [bild] => https://www.charksm.se/wp-content/uploads/2018/11/9M6A0257_web.jpg [bildtext] => [bildlank] => )
  • Array ( [bild] => https://www.charksm.se/wp-content/uploads/2018/11/9M6A0051_web.jpg [bildtext] => [bildlank] => )

Foto: Lisa Barryd

Konferensen 8 nov 2018 – Temat Kvalitet Hälsa Hållbarhet

Konferensprogrammet hittar du här

Under den Stora Charkdagen den 8 november gavs möjlighet att lyssna till inspirerande talare som berörde aktuella ämnen och framtida utmaningar i ett späckat konferensprogram.

Syftet med konferensprogrammet är att väcka tankar, inspirera, uppmuntra till diskussion kring ämnen som berör framtidens utmaningar kring hållbarhet, hälsa och kvalitet. Frågor som vad framtidens konsument kräver och hur branschen kan möta upp genom nytänkande i produktutvecklingen är mer aktuella än någonsin.

Här kan du se presentationerna från dagen:

VÄLKOMNA
Moderatorer Charlotte Eklund Jonsson, RISE och Magnus Därth, KCF
KVALITET OCH UTMANINGAR FÖR SVENSK CHARKINDUSTRI
Dan Melin, Jakobsdals Charkuteri
ÄR BRA KÖTTKVALITET LIKA MED GOD ÄTKVALITET?
Anders Karlsson, SLU Skara
NY MODELL FÖR UPPSKATTNNG AV KÖTTKVALITET
Theres Strand, Svenska Köttföretagen och Cecilia Lindahl, RISE
PRISUTDELNING BÄSTA EKOLOGISKA PRODUKT

Block 1


 

PÅVERKAR KONSUMTION AV KÖTT TARMENS MIKROBIELLA BALANS OCH HAR DET BETYDELSE FÖR HÄLSAN?
Johan Dicksved, SLU, Uppsala
REDUSALT – UTMANINGAR MED LÄGRE SALTHALT
Jessika Hamberg, Salinity och Haris Hondo, RISE
LIVET PÅ HYLLAN – KONSTEN ATT BIBEHÅLLA PRODUKTSÄKERHETEN PÅ FRAMTIDENS MAT
Klara Båth, RISE
PRISUTDELNING ÅRETS SMAKFÖRNYARE

Block 2


 

STRATEGISKT HÅLLBARHETSARBETE- VIKTIGA FOKUSOMRÅDEN
Patrik Holm Thisner, HK Scan
SWEDEN FOOD ARENA – FORSKNING OCH INNOAVATION FÖR EN LIVSMEDELSSEKTOR I VÄRLDSKLASS
Patrik Holm Thisner, företräder Sweden Food Arena
STORSATSNING PÅ LIVSMEDELSEXPORT
Johan Krallis Anell, Näringsdepartementet

Block 3


ODLAT KÖTT ELLER INTE – HÄR ÄR MORGONDAGENS TRENDER OCH INNOVATIONER
Lovisa Madås, AGFO

PANELDEBATT MED FRÅGESTUND
Moderator Ulf Sonesson, RISE
Åsa Josell, Atria. Erik Johansson, Dagab. Lovisa Madås, AGFO. Patrik Holm Thisner, Sweden Food Arena. Johan Krallis Anell, Näringsdepartementet. Viktor Tyrberg, Ester Mosessons gymnasium.

Block 4

Kontakta info@charksm.se om du har några tankar, idéer eller frågor kring Chark-SM.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev på info@charksm.se så får du senaste nytt om Chark-SM.