En kvalitetsstämpel

Till och med Chark-SM 2014 fick vinnare i Chark-SM medalj. Nytt för Chark-SM 2016 var Guld-, Silver-, Brons-kvalitet istället för medalj.

Håll utkik efter tidigare medaljer i din butik för att hitta de bästa charkuterierna.

Chark-SM:s kvalitetsstämpel är bevis på att en produkt håller riktigt hög kvalitet i allt från utseende och struktur till smak. Charkuterier av yppersta kvalitet belönas med guldkvalitet. Av dessa guldcharkuterier utses sedan en Svensk Mästare i varje klass.

Oavsett valör på kvalitetsstämpeln kan du vara helt säker på att charkuterier som är märkta med en kvalitetsstämpel från Chark-SM håller hög kvalitet.

Senaste Chark-SM hölls i oktober 2016 och nästa Chark-SM kommer att avgöras 8 november 2018. Därför är det medaljer/stämplar från 2016 änsålänge, som du ska hålla utkik efter i butikerna.

Obs! Du som vinnare och vill ladda ner medaljer. Gå till Fliken Press. Dessa är ej för nedladdning.

 

Svensk Mästare

Den guldprodukt som domarpanelen tycker är allra bäst och strået vassare än de andra i varje tävlingsklass utses till Svensk Mästare.

 

Guldkvalitet

Charkuterier som får guldkvalitet är av yppersta kvalitet, utan några som helst anmärkningar och med perfekt smak.

 

Silverkvalitet

Även charkuterier med silverkvalitet håller en mycket hög kvalitet, men har fått något litet poängavdrag i bedömningarna.

 

Bronskvalitet

Charkuterier som belönas med bronskvalitet håller även de hög kvalitet, men har fått lite fler avdrag än de övriga två valörerna.

Nya medaljer sedan 2012

Utseendet på medaljerna är nytt sedan 2012.
Medaljerna från 2001-2010 kommer inte längre att användas, istället har medaljerna för de olika år som Chark-SM gått uppdaterats till det nya utseendet. Här kan du ladda ner de nya medaljerna från 2001-2012.